Fiske i Örnsköldsvikstrakten

Många familjer har svårt att komma överens om vad de ska göra på semestern. Det är ett problem som inte alltid är lätt att lösa eftersom det kan vara svårt att tillgodose allas behov och intressen.

En bra idé är att du tar familjen och åker på en fiskesemester på ett ställe som erbjuder underhållning även för de som inte vill fiska. Ett perfekt resmål är bland annat Örnsköldsvik, som erbjuder såväl en vacker natur som ett bra fiske.

Fiske

Boende

Du och din familj behöver självklart någonstans att bo under semestern och det finns en trevlig och familjär camping 18 km norr om Örnsköldsvik som heter Mosjöns Camping. Du är inte tvungen att ha med dig en husvagn eller ligga i tält där. De har nämligen även en stugby som är öppen året runt. Den största stugan som finns att hyra och som är en självhushållsstuga är på 35 kvadratmeter med fem platser. De ligger i ett naturskönt område där det ges möjlighet till ädelfiske. Vill du familjen vara ute hela dagen finns det även vindskydd och fina grillplatser i närheten av sjön. Vill familjen hitta på något annat istället finns flera alternativ både inne i Örnsköldsvik och på själva campingen; från shopping och äventyrsbad till minigolf.

Fisket i Örnsköldsvik

Många väljer att åka utomlands och glömmer bort hur vacker sommaren är här i Sverige. Har du barn i familjen kan du passa på att föra över ditt fiskeintresse på dem vilket underlättar semesterplaneringen. Du och din familj kan skapa en ny tradition som förhoppningsvis kommer att leva vidare. På gasthamnen-ovik.se får du en bra överblick på olika ställen som ni kan fiska på. Örnsköldsvik kan tyvärr inte erbjuda traditionellt havsfiske som till exempel torsk, men däremot andra fina fiskar såsom havsöring, abborre och lax.