Fiskespel

Fiske är ett stort intresse för många människor, inte minst i Sverige och inte minst i de norra delarna där det finns väldigt fina fiskevatten uppe i fjällen och även på många andra ställen. Därför är det nog ingen överraskning att det finns en uppsjö av spel med fisketema.

I datorn

Till dator finns det faktiskt en hel del olika fiskespel av olika karaktär. Det första vi tänkte ta upp är ett som heter World Tour Fishing 2013 som ni kan se här i videon nedanför. Det är ett spel som faktiskt är ganska så verklighetstroget. Som du kommer att se i videon så står du i din båt med spöt och väntar på napp. När det väl hugger, det är då som spelet börjar på riktigt. Det gäller att med känsla trötta ut fisken genom att utföra samma manövrar som du gör i verkligheten. Gör du på fel sätt så kommer du att tappa fisken eller så kommer linan gå av – precis som i verkligheten.

Ett annat spel som vi tänkte rekommendera är ett som kallas för ”Fishy Fortune”. Spelet kan man säga är av lite annorlunda karaktär om man jämför med World Tour Fishing eftersom detta spel är i form av en enarmad bandit som finns att spela på en sajt vid namn Betsafe.com. Spelet går i korthet ut på precis samma sak som de flesta slots. Skillnaden här är att du ska försöka få olika undervattenvarelser, växter och ting att hamna enligt olika mönster och således vinna pengar. De olika figurerna på skärmen är värda olika mycket och likaså med de olika mönstren som bildas. Har man riktigt tur så kan man vinna jackpottar som kan uppgå till riktig höga summor.

I mobilen och surfplattan

Om vi så återgår till fiskespel som är lite mer verklighetstrogna än just Fishy Fortune så kommer här ett tips till smartphones och surfplattor. Spelet heter Real fishing 2014 och är ett spel med överraskande bra grafik och verklighetskänsla med tanke på att det spelas på telefonen eller surfplattan. Detta är nog något vi kan vänja oss med tanke på att utvecklingen av spel, i synnerhet till plattformar som telefoner och surfplattor. Detta spel är inte helt olikt World Tour Fishing, lustigt nog så är grafiken nästan bättre på detta spel.

Barnspel

Till sist så måste vi verkligen avsluta med en verklig klassiker of all times när det kommer till fiskspel. Spelet heter kort och gott ”Fiskespelet”. Detta spel kom för första gången på 80-talet och har sedan dess genomlevt hela spelvärldens utveckling och finns fortfarande att införskaffa för att underhålla såväl unga som gamla. Om du av någon anledning skulle ha glömt bort spelet så kommer här nedanför en påminnelse!