Varm och skön på fisketuren

När du ska ut och fiska är det bra att tänka på din klädsel. Dels för att du ska känna dig bekväm under hela fisketuren men också för att du ska kunna hålla värmen bra. Det är speciellt viktigt om det gäller en längre dagstur eller om fiskeresan kanske varar under flera dagar.

Bra klädsel till fiske

Med rätt kläder kan du vara ute i naturen tills du själv tröttnar utan att behöva ge upp för att du känner dig frusen eller blöt.

Det bästa är vind- och vattenresistenta kläder som skal ovanpå ett varmt underställ. Sedan beroende på hur kyligt det är, allra helst när du fiskar sena kvällar och nätter kan du dessutom komplettera denna utstyrsel med exempelvis en skön fleece- eller ulltröja. De är både bekväma samtidigt som de håller kroppens värme bra.

Bra skor till fiske

När du ska tänka på klädsel gäller det även vad du har på fötterna. Du bör köpa hållbara och varma skor med bra sula. Med ett par rejäla varma kängor eller stövlar under fisketuren promenerar du stabilt samtidigt som dina fötter mår bra. Använder du billiga skor riskerar du att få skavsår samt andra fotåkommor.